Holvisilta-yhdistys Holvisilta-yhdistys Holvisilta-yhdistys


Etusivu

Historia

Tapahtumat

Kuvia

Yhteystiedot

Linkit

Ajankohtaista


HOLVISILLAN JOULU-lehti ilmestyy joulukuussa

HISTORIAA

Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia ja suojella Inkulan kulttuurimaisemaa holvisiltoineen ja muutenkin toimia niin rakennetun- kuin luonnonmukaisenkin kulttuurimaiseman hyväksi.

Yhdistyksen perustaminen koki paljon vastustusta, sillä monet näkivät parempana vaihtoehtona sillan purkamisen. Kun lisäksi kunta, Hämeen tiepiirin monista tarjouksistaan huolimatta, ei halunnut ottaa vastuuta sillasta, asia sai suurta julkisuutta ja jakoi entisestään ihmiset kahteen leiriin. Asia eteni jopa niin pitkälle, että Länsi-Suomen vesioikeus antoi sillalle purkuluvan vuonna 1997. Tätä aikaisemmin oli myös Kyrön Luonto -yhdistys tehnyt ympäristöministeriölle esityksen sillan suojelemisesta, mikä ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Purkupäätöksestä huolimatta aktiiviset sillan kannattajat uskoivat asiaansa ja niinpä asia eteni aina siihen pisteeseen saakka, että kaksikymmentä sillan puolustajaa tekivät tiepiirille esityksen sillan ostamisesta. Kauppahinnaksi he tarjosivat sata markkaa.

Asia eteni edelleen tahmeasti, mutta lopputulos oli jo nähtävissä. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen sillasta allekirjoitettiin kauppakirja 25.3.1997 ja silta siirtyi holvisilta -yhdistykselle.

INKULAN HOLVISILTA -yhdistys perustettiin 22.12.1996. Perustamisensa jälkeen yhdistyksen jäsenmäärä kohosi heti noin sataan ja se on säilynyt sen jälkeen sen suuruisena. Siltayhdistys on saanut jäseniä myös kolmesta muusta maasta.

Yhdistyksen toiminta on vakiintunut vuotuistapahtumiin, joita vuosittain on 6 - 10 käsittäen konsertteja, seminaareja, taideleirejä, illanviettoja, kesäjuhlia jne.

Ilahduttavaa on todeta, että monet valtakunnan tason taiteilijat ovat edesauttaneet yhdistyksen toimintaa esiintymällä ilmaiseksi yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa. Lähes poikkeuksetta tilaisuudet ovat olleet ilmaisia ja ovat keränneet runsaat yleisömäärät.

Inkulan Holvisilta ry on yhdistys, johon kuka tahansa, joka haluaa sitoutua yhdistyksen tavoitteisiin ja toimia niiden tavoitteiden mukaisesti, voi liittyä.

1.3.2004 Kauno Perkiömäki
siltavouti
Tämän sivun sisällöstä vastaa PM
Sivua on viimeksi päivitetty 20.02.2006.